„… mert azt megtanultuk, hogyan szerezzünk meg valamit, de azt nem, vajon mit tegyünk, ha elveszítjük azt…”

(J. W. James-R. Friedman)

Specialistát keresek a lakóhelyemen vagy online

Kattints ide a személyesen vagy online elérhető Specialisták listájához >>

A módszerről

Az érzelmi kötődéssel bíró kapcsolataink elvesztését vagy életünk jelentős fordulatait minden esetben gyászfolyamat követi. Ilyen a haláseset, válás, költözés, családalapítás, örökbefogadás, vetélés, munkahely váltás, háziállat elvesztése, stb. Az ezeket követő ellentmondásos érzelmek összességét takaró természetes lelki folyamatnak (gyász) nincsenek szakaszai, nem gyógyítja az idő, sokszor félelmetes, és azt sem tudjuk, hogy mit tegyünk. A Gyógyulás a gyászból című, magyar nyelven is megjelent könyvben leírt, általunk ajánlott önsegítő módszer hatékony segítséget nyújt.

A Gyógyulás a gyászból kézikönyv programján végighaladva a Módszer Specialistái segítik a gyászolókat abban, hogy beazonosítsák feldolgozatlan veszteségeiket és a program feladatainak elvégzésével megismerjék a feldolgozás élményét és egy élethosszig tartó eszközt kapjanak a veszteségeik feldolgozásához.

Tovább olvasom 

„A feldolgozás azt jelenti, hogy visszakapjuk kellemes emlékeinket, anélkül, hogy lelkiismeret furdalás vagy bűntudat árnyékolná be őket.”

(J. W. James – R. Friedman)

„Ki kell bogoznunk, miért van szükségünk új utak találására a veszteségeink kezelésére.” (J. W. James – R. Friedman)

„Nem is tudjuk, hogy veszteségeink mennyi energiát és életkedvet vesznek el tőlünk. Ehhez a feldolgozáshoz nem sok energia kell, és a többszörösét kapjuk vissza tőle.” (Graf Orsolya)

Hogyan beszéljünk a gyerekekkel a koronavírusról

Hogyan beszéljünk a gyerekekkel a koronavírusról

A hírekben, közösségi médiában és a családokban is folyamatosan a korona vírus a téma. Nem csupán mindenhol ez hallható, de ellentmondásos információk is keringenek a vírusról. Egyesek szerint nem kell aggódni, mások szerint készen állunk a világjárványra. Láthatunk...

bővebben
Gyermeket vinni temetésre

Gyermeket vinni temetésre

Kevés téma rémisztőbb egy felnőtt számára annál, mint hogy elmagyarázza egy gyermeknek, mit is jelent a halál. Ennek oka lehet, hogy nagyon kevés felnőtt részesül olyan, hivatalos keretek között megvalósuló felkészítésben, amely segítene számára jobban megérteni azt,...

bővebben

Van egy alapítvány, aki segítséget nyújt az anyagi nehézségekkel küzdő gyászolóknak

Van egy alapítvány, aki segítséget nyújt az anyagi nehézségekkel küzdő gyászolóknak. A Gyógyulás a Gyászból Alapítvány azonban most a ti segítségeteket kéri, hogy újra segíteni tudjon. Bárkivel előfordulhat, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerül. Az elmúlt egy évben jó...

Online segítség és ingyenes online tájékoztató előadások azoknak, akiket veszteség ért

Az elmúlt egy év sok mindent megváltoztatott. A járványhelyzet és az azzal kapcsolatos változások, korlátozások önmagukban olyan érzelmi veszteségeket okozhattak bennünk, amelyek elindították a gyászfolyamatot. Akiket pedig eleve fájdalmas gyászukban ért újabb...

Vallási, vagy más spirituális meggyőződéstől függetlenül szükségünk lehet segítségre a gyászban

Ma - az ima világnapján – azokat szeretnénk megszólítani, akik egykor imádkoztak, de már nem imádkoznak többé, mert elvesztették a hitüket. Azokat is szeretnénk megszólítani, akiknek erős hitük van. Nem célunk, hogy bárkit is imára buzdítsunk, vagy éppen attól...

Élet a gyászolók magányos szigetén – Hogyan építsünk hidakat egymáshoz?

Az egyik legnehezebb dolog a világon, amikor nem vagyunk fizikailag egyedül, vagy számunkra fontos emberekkel beszélgetünk, mégis végtelenül magányosnak érezzük magunkat. A veszteség mellett lebénít a fájdalom azért is, mert nyújtanánk a kezünket valaki felé, de úgy...

Közelgő események

ápr
14
sze
Gyászfeldolgozás Módszer Specialista képzés – 2021. április – betelt, várólistára lehet jelentkezni @ Online esemény
ápr 14 @ 8:30 de. – ápr 17 @ 6:00 du.

A Specialistaképzést azoknak ajánljuk, akik olyan személyes és szakmai életszakaszban vannak, hogy készen állnak a képzés elvégzése után a gyászolók segítésére. A képzés civil foglalkozástól függetlenül bárki számára elvégezhető, szeretettel várunk mindenkit, aki segíteni kíván a feldolgozatlan gyásztól szenvedőknek.

A Specialisták képzését Magyarországon a Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország vezetője, dr. Sarungi Emőke végzi.

A képzés időtartama 4 teljes nap.

A képzés során a jelentkezők a Gyógyulás a gyászból kézikönyv elolvasása után megtanulják a természetes gyász jellemzőit, a feldolgozatlan gyász jeleit, valamint a Gyászfeldolgozás Módszer® működését és részletes használatát. A képzés részeként a résztvevők a Gyászfeldolgozás Módszer® cselekvésprogramját önmaguk is végig csináljak, ezzel is saját tapasztalatot nyerve a Módszer hatékonyságáról.

A képzés tartalmazza:

 • Sajátélmény feldolgozás
 • Specialista tudásanyag elsajátítás
 • Specialista tevékenységhez szükséges nyomtatott támogató anyag
 • Specialista tevékenység elindításához szükséges alapvető tájékoztató kiadványok (szórólap, névjegy-sablon)
 • Kedvezményes marketingkommunikációs tréninget
 • Gyászfeldolgozás Specialista oklevelet

A képzést követően a Specialisták az Egyesült Államokban levő Grief Recovery Institute honlapján bejegyzett Specialistaként a képzést elvégző hozzáfér az eredeti angol nyelvű anyagokhoz, valamint egyedi hozzáférést kap a Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország Specialista Központ belső támogató rendszeréhez.

Részletes tájékoztatót az alábbi e-mail címen kérhet: iroda@gyaszfeldolgozasmodszer.hu

 

 

máj
2
vas
Online előadás és beszélgetés a gyászról és veszteségeink feldolgozásáról Anyák napján @ Online esemény
máj 2 @ 5:00 du. – 6:30 du.
“Ugye ez csak egy rossz álom, amiből majd felébredünk?”
Bármely életkorban fájdalmas elveszíteni egy Édesanyát. Ám Édesanya nélkül nőni fel, csak az tudja milyen, aki sosem ismerhette, vagy gyermekkorában élte át, ezt az egész életét meghatározó veszteséget.
Anyák napján még inkább felerősödhet az Édesanya (Nagymama, Keresztanya) hiánya miatt érzett gyász. A gyászfolyamatról és a Gyászfeldolgozás Módszerről® lesz Online tájékoztató előadás és beszélgetés május első vasárnapján.
Emlékezzünk ezen a napon ne csak azokra, akiket elérhetünk egy szál virággal, egy kedves szóval, ölelésünkkel, hanem azokra is, akiket el nem múló szeretetünk ér csak el, vagy éppen a hiányukat jelző űr a szívünkben.
Várom azokat, akik sohasem ismerhették, vagy elveszítették Édesanyjukat, és ennek a fájdalma még mindig ott van a szívükben, s keresik a megoldás, a feldolgozás útját.
Várom azokat – akik bár szerették volna, de bármilyen okból -, sohasem élhették át az Édesanyai örömöket, s ezen beteljesületlen reményük, álmuk gátolja őket abban, hogy boldog életet élhessenek.
Ajánlom az előadást gyászoló, de már felnőtt gyermekeknek, azoknak – akik akár ismerték, akár nem – Édesanyjukat.
Ajánlom az előadást azoknak, akik szerettek volna Édesanyává válni, és azoknak a hozzátartozóknak is, akik Szeretteiknek kívánnak hatékony segítséget nyújtani, s többet megtudni az önsegítő Gyászfeldolgozás Módszerről®.
A gyász nem csak halálesethez köthető lelki folyamat. Életünk közel 40-féle jelentős eseménye indíthatja el bennünk ezt a folyamatot. Ilyen az Édesanyává válás reményének, álmának szerte foszlása is.
A Gyászfeldolgozás Módszer® hatékonysága kutatások által igazolt, sok ezer gyászolónak nyújtva segítséget szerte a világon önsegítő cselekvésprogramjával.
Az ingyenes online előadást és beszélgetést ZOOM (zoom.us) alkalmazáson keresztül élőben tartom a résztvevőknek.
Az előadást megelőzően e-mailben fogom küldeni a zoom linket, ahol a regisztrálók beléphetnek a beszélgetésbe.
Technikai feltételek a résztvevők számára: kamera, mikrofon megléte.
Ha a Zoom alkalmazást, ami szintén ingyenes, előre le szeretné tölteni a gépére, akkor ide kattintson:
Egy előadásra legfeljebb 10 fő jelentkezését tudom fogadni. Az esetleges lemondást ezért kérem jelezzék, így más érdeklődő is részt tud venni. Illetve kérem, hogy csak az regisztráljon, aki valóban, nagy valószínűséggel el is tud jönni, ezzel is elkerülve, hogy üres helyek maradnak. Köszönöm.
Előzetes REGISZTRÁCIÓ az alábbi e-mail címen lehetséges:
daninebiroeva@gmail.com
Szeretettel várom: Daniné Biró Éva
Református kórházlelkész, Mentálhigiénés szakember, Haladó Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista
Adjunk törődést egymásnak, osszuk meg az eseményt!
Anyák napján anya nélkül – Ingyenes online előadás és beszélgetés gyászról, veszteségekről @ Online esemény
máj 2 @ 6:00 du. – 7:30 du.
REGISZTRÁCIÓ az alábbi űrlap kitöltésével:
Akkor válunk igazán felnőtté ha elveszítjük szüleinket, különösen ha az Édesanyánkat. Sokan nem is ismerték az Édesanyjukat, Anya nélkül nőttek fel. Anyák napján ezt a hiányt még inkább érezzük.
Online tájékoztató előadásra hívok minden érdeklődőt ahol a gyászról és a Gyászfeldolgozás Módszerről fogok beszélni.
Várom azokat is akik a gyermekáldás örömét, álmát veszítették el.
Ajánlom azoknak is akik szerettünknek vagy barátjuknak szeretnének segíteni és szeretnének többet megtudni az önsegítő Gyászfeldolgozás Módszerről®.
A Módszer hatékonyságát kutatások igazolták, mely sok ezer gyászolónak segített már.
Zoom-on keresztül tartom az előadást és beszélgetést.
Az alkalmazás letöltése itt érhető el:
Emailben küldöm az előadáshoz tartozó linket.
A részvétel feltétele: kamera és mikorfon.
12 főt tudok fogadni, ezért lemondás esetén időben jelezzék, hogy más érdeklődő részt tudjon venni.
REGISZTRÁCIÓ az alábbi űrlap kitöltésével:
Szeretettel várom:
Mayor Márta
Haladó Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista
Egymás iránti törődésünket kifejezhetjük az esemény megosztásával.
jún
23
sze
Gyászfeldolgozás Módszer Specialista képzés – 2021. június – betelt, várólistára lehet jelentkezni @ Szeged
jún 23 @ 8:30 de. – jún 26 @ 6:00 du.

A Specialistaképzést azoknak ajánljuk, akik olyan személyes és szakmai életszakaszban vannak, hogy készen állnak a képzés elvégzése után a gyászolók segítésére. A képzés civil foglalkozástól függetlenül bárki számára elvégezhető, szeretettel várunk mindenkit, aki segíteni kíván a feldolgozatlan gyásztól szenvedőknek.

A Specialisták képzését Magyarországon a Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország vezetője, dr. Sarungi Emőke végzi. A képzés időtartama 4 teljes nap. A képzés során a jelentkezők a Gyógyulás a gyászból kézikönyv elolvasása után megtanulják a természetes gyász jellemzőit, a feldolgozatlan gyász jeleit, valamint a Gyászfeldolgozás Módszer® működését és részletes használatát. A képzés részeként a résztvevők a Gyászfeldolgozás Módszer® cselekvésprogramját önmaguk is végig csináljak, ezzel is saját tapasztalatot nyerve a Módszer hatékonyságáról.

A képzés tartalmazza:

 • Sajátélmény feldolgozás
 • Specialista tudásanyag elsajátítás
 • Specialista tevékenységhez szükséges nyomtatott támogató anyag
 • Specialista tevékenység elindításához szükséges alapvető tájékoztató kiadványok (szórólap, névjegy-sablon)
 • Kedvezményes marketingkommunikációs tréninget
 • Gyászfeldolgozás Specialista oklevelet

A képzést követően a Specialisták az Egyesült Államokban levő Grief Recovery Institute honlapján bejegyzett Specialistaként a képzést elvégző hozzáfér az eredeti angol nyelvű anyagokhoz, valamint egyedi hozzáférést kap a Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország Specialista Központ belső támogató rendszeréhez.

Részletes tájékoztatót az alábbi e-mail címen kérhet: iroda@gyaszfeldolgozasmodszer.hu

aug
25
sze
Gyászfeldolgozás Módszer Specialista képzés – 2021. augusztus – betelt, várólistára lehet jelentkezni @ járvány helyzettől függően online vagy személyesen Szegeden
aug 25 @ 8:30 de. – aug 28 @ 6:00 du.

A Specialistaképzést azoknak ajánljuk, akik olyan személyes és szakmai életszakaszban vannak, hogy készen állnak a képzés elvégzése után a gyászolók segítésére. A képzés civil foglalkozástól függetlenül bárki számára elvégezhető, szeretettel várunk mindenkit, aki segíteni kíván a feldolgozatlan gyásztól szenvedőknek.

A Specialisták képzését Magyarországon a Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország vezetője, dr. Sarungi Emőke végzi.

A képzés időtartama 4 teljes nap.

A képzés során a jelentkezők a Gyógyulás a gyászból kézikönyv elolvasása után megtanulják a természetes gyász jellemzőit, a feldolgozatlan gyász jeleit, valamint a Gyászfeldolgozás Módszer® működését és részletes használatát. A képzés részeként a résztvevők a Gyászfeldolgozás Módszer® cselekvésprogramját önmaguk is végig csináljak, ezzel is saját tapasztalatot nyerve a Módszer hatékonyságáról.

A képzés tartalmazza:

 • Sajátélmény feldolgozás
 • Specialista tudásanyag elsajátítás
 • Specialista tevékenységhez szükséges nyomtatott támogató anyag
 • Specialista tevékenység elindításához szükséges alapvető tájékoztató kiadványok (szórólap, névjegy-sablon)
 • Kedvezményes marketingkommunikációs tréninget
 • Gyászfeldolgozás Specialista oklevelet

A képzést követően a Specialisták az Egyesült Államokban levő Grief Recovery Institute honlapján bejegyzett Specialistaként a képzést elvégző hozzáfér az eredeti angol nyelvű anyagokhoz, valamint egyedi hozzáférést kap a Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország Specialista Központ belső támogató rendszeréhez.

Részletes tájékoztatót az alábbi e-mail címen kérhet: iroda@gyaszfeldolgozasmodszer.hu

 

okt
13
sze
Gyászfeldolgozás Módszer Specialista képzés – 2021. október – betelt, várólistára lehet jelentkezni @ Budapest
okt 13 @ 8:30 de. – okt 16 @ 6:00 du.

A Specialistaképzést azoknak ajánljuk, akik olyan személyes és szakmai életszakaszban vannak, hogy készen állnak a képzés elvégzése után a gyászolók segítésére. A képzés civil foglalkozástól függetlenül bárki számára elvégezhető, szeretettel várunk mindenkit, aki segíteni kíván a feldolgozatlan gyásztól szenvedőknek.

A Specialisták képzését Magyarországon a Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország vezetője, dr. Sarungi Emőke végzi. A képzés időtartama 4 teljes nap. A képzés során a jelentkezők a Gyógyulás a gyászból kézikönyv elolvasása után megtanulják a természetes gyász jellemzőit, a feldolgozatlan gyász jeleit, valamint a Gyászfeldolgozás Módszer® működését és részletes használatát. A képzés részeként a résztvevők a Gyászfeldolgozás Módszer® cselekvésprogramját önmaguk is végig csináljak, ezzel is saját tapasztalatot nyerve a Módszer hatékonyságáról.

A képzés tartalmazza:

 • Sajátélmény feldolgozás
 • Specialista tudásanyag elsajátítás
 • Specialista tevékenységhez szükséges nyomtatott támogató anyag
 • Specialista tevékenység elindításához szükséges alapvető tájékoztató kiadványok (szórólap, névjegy-sablon)
 • Kedvezményes marketingkommunikációs tréninget
 • Gyászfeldolgozás Specialista oklevelet

A képzést követően a Specialisták az Egyesült Államokban levő Grief Recovery Institute honlapján bejegyzett Specialistaként a képzést elvégző hozzáfér az eredeti angol nyelvű anyagokhoz, valamint egyedi hozzáférést kap a Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország Specialista Központ belső támogató rendszeréhez.

Részletes tájékoztatót az alábbi e-mail címen kérhet: iroda@gyaszfeldolgozasmodszer.hu

Specialistát keresek

Kattintson a jelölőre a további információhoz, vagy a számra, ha nagyítani szeretné az adott területet!

Kapcsolat

1 + 7 =