Calendar

febr
21
sze
HALADÓ TRÉNING – Kizárólag végzett Specialistáknak
febr 21 egész nap
Az Alapképzést követően lehetőség nyílik a Haladó Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista Tréninget elvégezni, mely biztosítja az online felületen keresztül kivitelezett egyéni folyamat vezetéséhez szükséges tudást, technikai részleteket, szakmai irányelveket. Aki elvégezte a Haladó Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista Tréninget, jogosulttá válik online Egyéni Gyászfeldolgozás Programot tartani.
Jelentkezés és további információ e-mailben: iroda@gyaszfeldolgozasmodszer.hu vaggyogyulasagyaszbol@gmail.com
Graf Orsolya tréner vezetésével
Időpont: 2024. február 07., 13., 21.
Jelentkezési határidő: 2024. január 22.
Regisztráció: január 24-25.
febr
24
szo
8 hetes, csoportos gyász- és veszteségfeldolgozás Szegeden
febr 24 @ 10:00 de. – 12:00 du.
A csoportos gyász- és veszteségfeldolgozás lehetőséget teremt a résztvevőknek arra, hogy megoszthassák érzéseiket és tapasztalataikat olyan emberekkel, akik hasonlóan veszteségeket éltek meg. Ez a megtapasztalás segíthet az elszigeteltség érzésének csökkentésében és az összetartozás érzésének erősítésében.
A csoportban való részvétel lehetőséget teremt arra, hogy a csoport tagjai kifejezzék és feldolgozzák az elhunyt személy vagy más veszteség iránti szomorúságukat, amely hozzájárulhat a gyász folyamatának egészséges lezárásához. Mindeközben gyakran azt is tapasztalják, hogy a másokkal való együttlét, az értő figyelem gyakorlása során nő az empátia és megértés szintje, ami segít az érzelmi sebek gyógyulásában.
Az esemény alkalmain való részvétel során a csoport tagjai új, hatékonyabb eszközt sajátíthatnak el a veszteségük feldolgozására, és ezáltal támogatást kapnak az életük újraépítéséhez.
A csoportos gyászfeldolgozás során a résztvevők visszanyerhetik szép emlékeiket, az elvesztett személy iránti szeretetüket, a megváltozott élethelyzeteik, -státuszuk megélése során anélkül, hogy bűntudatot vagy lelkiismeret-furdalást éreznének. A megélt folyamat támogatja a belső békét és elősegítheti a lelki egészség javulását.
A 8 hét alatt támogatom a veszteséget megélő csoporttagokat, amely során mindvégig a Gyászfeldolgozás Módszer®-ét alkalmazzuk, amely nem terápia!
A csoport tagjai hetente, szombatonként, 8 alkalommal találkoznak.
Az első alkalom időpontja: 2024. február 24. (szombat) 10:00-12:00 óra. Az utolsó alkalom: 2024. április 13. napon lesz.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a következő mail címen tehetsz meg:
face.to.face.szeged@gmail.com
(vagy a tel: 30 635 6589 számon).
A regisztrációt követően visszaigazolást és további részleteket küldök meg.
dr. Szilágyi Ágnes
Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista, mediátor, coach, mentálhigiénés konzulens
#közösség #fellowship #gyász #csoport #feldolgozás #veszteség #cselekvésprogram #módszer #halál #válás #kisállat #bizalomvesztés #esemény #támogatás #kísérés #folyamat #tévhitek #információ #együtt #közösen #gyógyulás #érzelmek #érzés #kommunikáció #nemvagyegyedül #izoláció #magány #egyediség #tanulás #bevált #szomorúság #sorstárs #biztonság #remény
márc
6
sze
TAVASZI ONLINE SPECIALISTA TALÁLKOZÓ – Kizárólag végzett Specialistáknak!
márc 6 @ 17:30 du. – 19:00 du.
A  Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország Központ kitűzött céljai között szerepel egy összetartó, egymást segítő Specialista közösség fenntartása, amelyhez szorosan hozzájárul a Központ trénerei által vezetett Specialista találkozók megtartása. Szeretnénk személyes, közeli kapcsolatot ápolni a Specialistáinkkal és szeretnénk, ha a Specialisták is egymást jobban megismerhetnék, ezért elengedhetetlennek gondoljuk ezeket a közösséget összekovácsoló találkozókat, ahol teret kaphatunk a közelebbi kapcsolódások kezdeményezésére és kialakítására.
Dr. Sarungi Emőke vezetésével
Időpont: 2024. március 06. 17:30-19:00
Helyszín: ONLINE, Zoom-on
Jelentkezési határidő: 2024. március 05.
Jelentkezés és további információ e-mailben: iroda@gyaszfeldolgozasmodszer.hu vagy gyogyulasagyaszbol@gmail.com 
Gyászfeldolgozás Módszer® 8 hetes csoportos program
márc 6 @ 18:00 du. – 20:00 du.
A program lehetőséget ad arra, hogy egy régebben vagy a közelmúltban elszenvedett veszteséged feldolgozd, enyhüljön fájdalmad, megkönnyebbülj, és akár örömmel tudj gondolni a múlt történéseire. Veszteséged lehet szakítás, válás, haláleset, baráti kapcsolat megszakadása, bármi, amikor életed visszavonhatatlanul megváltozott, egy érzelmi kötődésed megszűnt.
A csoportos programban a sorstársak jelenléte enyhíti az érzelmi elszigeteltségedet, amibe esetleg gyászfolyamatod miatt belekerültél. Minden gyász egyedi, mert minden ember és minden kapcsolat egyedi, mégis, gyógyító lehet meghallgatni mások megéléseit, megtapasztalhatod a csoport megtartó erejét.
Természetesen a biztonságról, a bizalom megszületéséről a csoportvezető Specialista gondoskodik, a titoktartás és egyéb szabályok segítségével. Megmutatjuk, milyen hiedelmek és viselkedések akadályozzák, hogy egy gyászoló fel tudja dolgozni veszteségét, és mit lehet tenni ehelyett. Szó lesz arról, hogyan mélyítik a sebeinket a körülöttünk élőktől jövő üzenetek, hogyan befolyásolják a kapcsolatainkat és életünk alakulását fel nem dolgozott gyászfolyamataink. Beszélünk arról, hogyan hatnak ránk be nem fejezett párbeszédeink elhunyt szeretteinkkel.
Miután megértettük, miért NEM használt az, amit eddig tettünk, belevágunk a Gyászfeldolgozás Módszer® cselekvésprogram második részébe – saját veszteségeink és elveszített kapcsolatunk feldolgozásába.
A leírtakból talán érthető, hogy a csoport résztvevőitől elköteleződést kérek, hiszen egyikünk se szeretné, ha a támogató, bizalmi légkört már megteremtett csoportból hiányozna valaki, vagy új arcokkal kellene találkoznia.
A program indulása előtt minden jelentkezővel lefolytatok egy telefonos vagy online beszélgetést, ahol egyrészt minden kérdésedet felteheted, kétségeidet, kéréseidet elmondhatod, én pedig kicsit kérdezlek rólad, a veszteségedről, amit fel akarsz dolgozni, és mindent elmondok a programmal kapcsolatban.
Technikai részletek:
Időpontok: március 6, 13, 20, 27, április 3, 10, 17, 24 – szerda esték, 18.00 órától 20 óráig
Részvételi díj: 80.000 Ft / 8 alkalom, teljesen vagy két egyenlő részletben előre fizetve
Helyszín: Restore Revive Budapest
Bármilyen kérdésed merülne fel, mielőtt jelentkezel, írj vagy hívj fel:
Bozsár Gabi
g.bozsar@gmail.com
+36 30 4127847
márc
7
csü
8 hetes Gyászfeldolgozás Módszer@ támogató csoport – Budapest IX.
márc 7 @ 18:30 du. – 20:30 du.
Gyászfeldolgozás Módszer© egy amerikai gyökerekkel rendelkező, több évtizedes, gyászolókkal folytatott munka során felépített cselekvésprogram, amely segít az érzelmi veszteségek felismerésében és azok hatékony feldolgozásában. A program a veszteségek széles spektrumára alkalmazható, legyen szó például válás, szakítás, haláleset, munkahely elvesztése, bizalomvesztés, költözés, a gyermekek kirepülése, betegség vagy az egészségi állapot jelentős megváltozása végett tapasztalt gyászról.
A 8 hét során a Gyógyulás a gyászból c. kézikönyv segítségével haladunk végig a veszteségfeldolgozást célzó lépéseken, így a csoport aktív munkát, hétről-hétre történő készülést (fejezetek elolvasása, házi feladat elkészítése) igényel. A program segítséget nyújt a résztvevőknek abban, hogy felismerjék a saját gyászukban fontos szerepet játszó érzéseket és eseményeket, valamint rálátást nyújt arra, hogy egy elakadt gyászfolyamat hogyan befolyásolhatja a mindennapjainkat és az aktuális kapcsolatainkat.
Az érzelmileg biztonságos környezet megteremtésére nagy figyelmet fordítunk a csoportban. A részvétel a csoportban nemcsak egyszeri segítséget jelent, hanem olyan ismereteket és eszközöket ad, amelyek segítségével az elakadt gyászfolyamatok könnyebben felismerhetővé válnak, illetve képessé válunk a jövőben felmerülő veszteségek hatékonyabban megoldására.
Az első alkalmat egy előzetes online konzultáció előzi meg minden résztvevővel külön-külön.
A Gyászfeldolgozás Módszer©-ről a https://gyaszfeldolgozasmodszer.hu/ oldalon lehet bővebben tájékozódni.
A csoport részletei:
Résztvevők száma: min. 6 és max. 8 fő. A csoporthoz a második alkalomig lehet csatlakozni, a második alkalomtól zárttá válik.
Időpont: 2024.03.07-től 2024.04.25-ig, heti 1 alkalommal csütörtökönként 18:30-20:30-ig
Helyszín: 1096 Budapest, Ernő utca 24.
Részvételi díj: 80.000 Ft/ 8 alkalom – egy összegben vagy két egyenlő részletben (az 1. és 5. alkalmon) előre fizetve
Jelentkezés emailben: zsofiabana@gmail.com
vagy a honlapomon keresztül: banazsofia.hu
Szeretettel várom jelentkezésed!
Bana Zsófia
Pszichológus, Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista
márc
8
pén
8 hetes Gyászfeldolgozás Módszer® Támogató csoport indul Debrecenben
márc 8 @ 16:30 du. – 18:00 du.
„Nem csak tudatosan, de az érzelmek megélésével/újraélésével is megvilágosodtak összefüggések, tisztábbak, átláthatóbbak és rendezettebbek lettek az addig zavaros és nehéz, a konkrét gyászélményhez kapcsolódó érzelmek és gondolatok.” (Egy korábbi gyászcsoportom résztvevőjének visszajelzése.)
Életünk veszteségei a gyász természetes és normális folyamatát indítják el bennünk. A probléma az, hogy nincsenek megfelelő eszközeink a gyász okozta bennünk kavargó ellentétes érzések hatékony kezelésére. Mert azt megtanultuk, hogyan szerezzünk meg valamit, de azt nem, mit tegyünk, ha elveszítjük azt.
A feldolgozatlan gyászt mindig az okozza, hogy visszatekintve az adott kapcsolatra azt kívánjuk, bárcsak valamit máshogy, többet, jobban tettünk vagy ne tettünk, mondtunk vagy ne mondtunk volna. Ugyanakkor szól a kapcsolatra vonatkozó beteljesületlen vágyakról és reményekről is. A feldolgozatlan gyász egymásra rakódik, korlátozza a mindennapi életünket, és egy életre szólóan megakadályozhatja a boldog élet lehetőségét.
A Gyászfeldolgozás Módszer® olyan kutatások által igazoltan hatékony cselekvésprogram, mely sok százezer gyászolónak segített már jelentős érzelmi vesztesége okozta fájdalma, elszigeteltsége, magánya feloldásában és az életbe való visszatérésében.
A Gyászfeldolgozás Módszer® segít:
– haláleset
– válás
– szakítás
– vetélés, szülés körüli halál
– váratlan tragédiák
– bizalomvesztés
– meglévő kapcsolataink bármilyen változása nyomán megélt gyász stb. esetén
A csoport tagjai biztonságos környezetben ítélkezés, kritika, elemzés és a veszteségeik összehasonlítása nélkül dolgoznak együtt veszteségeik feldolgozásán. A Gyászfeldolgozás Módszer® révén egy olyan életre szóló eszközt kapnak a kezükbe, mellyel beteljesíthetik az érzelmeiket, elköszönhetnek az életüket korlátozó érzelmi fájdalomtól, és visszakaphatják az örömteli élethez való képességüket.
A csoport létszáma minimum 4 – maximum 9 fő.
A csoport alkalmai:
A csoport tagjai Péntek délutánonként találkoznak 8 héten át Debrecenben.
Első alkalom: 2024. Március 8. 16:30-18:30
Záró alkalom: 2024. Május 10. 16:30-18:30
Alkalmak időpontjai: 2024.03.08., 2024.03.22., 2024.04.05., 2024.04.12., 2024.04.19., 2024.04.26., 2024.04.27., 2024.05.10. (Hosszú hétvégék kivételével)
Részvételi díj:
10.000,-Ft/ alkalom
Jelentkezés:
A csoporton való részvételt egy rövid konzultáció előz meg, melyre az alábbi elérhetőségeken lehet időpontot egyeztetni:
e-mail daninebiroeva@gmail.com vagy tel: 06-30/155-6001
A csoporttal kapcsolatos további szükséges információkat az előzetes konzultáció során beszéljük meg.
Daniné Biró Éva
Haladó Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista, mentálhigiénés szakember
márc
12
ked
8 hetes gyász- és veszteségfeldolgozás® támogató program
márc 12 @ 17:00 du. – 19:00 du.

Nincs olyan ember, akit ne ért volna veszteség. Sok mindent elveszíthetünk életünk során. Halálesetek,válás, szakítás, betegség, csalódások, megvalósulatlan álmok és remények, barátságok megszűnése keretezi életünket. Minden ember életében általában 40 féle veszteség halmozódik fel. Ezek a veszteségek egymásra rakódva megakadályozzák, hogy a jelenben éljünk, hogy boldogok legyünk. Gyászaink, amelyek a veszteségek nyomán fellépő összetett érzelmi reakciók, sokszor feldolgozatlanul áramlanak életünkben és egyedileg vésik ki veszteségsebeinket, mert kapcsolataink is egyediek.

A gyász -és veszteségfeldolgozás cselekvésprogram segít a terhektől megszabadulni és újra a jelenben élni.

Várom jelentkezését,
– ha akár több évtizede cipelt haláleseti gyászt él át,
– ha kapcsolati veszteségben szenved,
– ha csalódást, reményvesztést, bizalmatlanságot él át élete bármely területén,
– ha félelmek akadályozzák a teljesebb élet kialakításában,
– ha olyan veszteséget hordoz, amit nem dolgozott fel, vagy mások nem ismertek el gyásznak,
– ha élete egy szakaszát le szeretné zárni.

A Gyászfeldolgozás Módszer® Támogató Programban olyan egész életre szóló cselekvéssort, eszközt sajátítanak el a résztvevők, amely segítségével megszabadulhatnak a fájdalmas érzésektől, eltudnak búcsúzni a múlttól, vissza tudják kapni a jó emlékeket és boldogabb jelenüket. Mindez szeretetteljes, megértő, együttérző csoportlégkörben, szakszerű támogatással az egyediség és titoktartás tiszteletben tartásával valósul meg.

Egyik résztvevő leveléből idézek:
„Azt hittem soha nem fog megszűnni fájdalmam, így fogok élni egész életemben. Ahogy haladtunk előre a programban, úgy hulltak le rólam védekező rétegeim, amelyek magányossá, érzelmileg elszigeteltté tettek. Utána úgy éreztem, mint aki friss levegőt kapott, mintha levettek volna rólam valami páncélt. Újra tudtam élni, nevetni és a múlt valahogy átíródott.”

Ez a cselekvésprogram kutatásokkal igazolt hatékonysággal rendelkezik és olyan eszközt kap a résztvevő a kezébe , amivel később jövőbeli veszteségeit is feldolgozhatja. Hatását saját életemben is megtapasztaltam a cselekvési módszer rendszeres használójaként.

A csoport tagjai hetente kedden találkoznak 8 alkalommal.
Az első alkalom : 2024. március 12.
Tervezett utolsó alkalom: május 30.
Helyszín: Veszprém, Veszprémi Érseki Főiskola Jutasi út 18/2
Csoportvezető: Kiss Katalin mentálhigiénés szakember,
Haladó Gyászfeldolgozás Módszer®Specialista

Várom szeretettel jelentkezését!

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a következő email címen, vagy telefonszámon tehet meg:
kiss.katalin.anna@gmail.com
06 30 492 7311

márc
13
sze
Specialista képzés – ONLINE
márc 13 – márc 16 egész nap

A Specialista képzést azoknak ajánljuk, akik olyan személyes és szakmai életszakaszban vannak, hogy készen állnak a képzés elvégzése után a gyászolók segítésére.

A képzés civil foglalkozástól függetlenül bárki számára elvégezhető, szeretettel várunk mindenkit, aki segíteni kíván a feldolgozatlan gyásztól szenvedőknek.

Tréninget vezeti: Graf Orsolya tréner
akadályoztatás esetén: Dr. Sarungi Emőke

A képzés időtartama 4 teljes nap.

A képzés során a jelentkezők a Gyógyulás a gyászból kézikönyv elolvasása után megtanulják a természetes gyász jellemzőit, a feldolgozatlan gyász jeleit, valamint a Gyászfeldolgozás Módszer® működését és részletes használatát.

A képzés részeként a résztvevők a Gyászfeldolgozás Módszer® cselekvésprogramját önmaguk is végig csináljak, ezzel is saját tapasztalatot nyerve a Módszer hatékonyságáról.

A képzés tartalmazza:
– Sajátélmény feldolgozás
– Specialista tudásanyag elsajátítás
– Specialista tevékenységhez szükséges nyomtatott támogató anyag
– Specialista tevékenység elindításához szükséges alapvető tájékoztató kiadványok (szórólap, névjegy-sablon)
– Kedvezményes marketingkommunikációs tréninget
– Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista oklevelet

A képzést követően a Specialisták az Egyesült Államokban levő Grief Recovery Institute honlapján bejegyzett Specialistaként a képzést elvégző hozzáfér az eredeti angol nyelvű anyagokhoz, valamint egyedi hozzáférést kap a Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország Specialista Központ belső támogató rendszeréhez.

Részletes tájékoztató az alábbi e-mail címen kérhető: iroda@gyaszfeldolgozasmodszer.hu

márc
26
ked
Nyolc hetes Gyászfeldolgozás Módszer® Támogató Csoport indul márciusban
márc 26 @ 18:30 du. – 20:00 du.
Ha friss gyásszal küzdesz vagy úgy érzed, hogy a boldogságra és az örömre való képességedet egy múltbéli veszteség korlátozza, és szeretnéd meggyógyítani összetört szívedet, akkor szeretettel várlak 2024 márciusában induló Gyászfeldolgozás támogató csoportomban.
Vesztesége mindenkinek van. Lehet, hogy egy haláleset, egy válás, szakítás, a munkahelyed elvesztése vagy a tested megváltozása okoz szenvedést. Bármi is legyen a helyzet, a gyász egy természetes reakció az életünkben bekövetkező veszteségekre. A probléma csak az, hogy sokszor nem tudjuk, hogy hogyan éljük meg ezeket az erős, gyakran egymásnak is ellentmondó érzéseket, amelyek a veszteséget kísérik, és hogyan dolgozzuk fel őket. Mert azt megtanultuk, hogy hogyan szerezzünk meg dolgokat, de azt nem, hogy mit tegyünk, ha elveszítjük őket.
A Gyászfeldolgozás Módszer egy több évtizedes gyászolókkal folytatott munka során kikristályosodott cselekvésprogram, ami segít abban, hogy felismerjük, megéljük és feldolgozzuk a veszteséghez kapcsolódó negatív érzéseket. Segít, hogy túllépjünk a magány és elszigeteltség állapotán, és visszanyerjük az öröm megélésére való képességünket. A Módszer az USA-ból indult az 1970-es évek végén, Magyarországon 2011 óta érhető el. A Módszer egy lépésekből álló program, amely a Gyógyulás a gyászból c. könyvön alapul.
A Gyászfeldolgozás Módszer® Támogató Program elérhető csoportos és egyéni formában is. A program alapvetése, hogy minden gyász egyedi, ezért a programban résztvevők és a segítő egyaránt vállalják, hogy nem ítélkeznek egymás felett, nem kritizálják, nem elemzik az elhangzottakat, nem hasonlítják össze veszteségeiket. Mindemellett titoktartást és érzelmi őszinteséget vállalnak. Ez utóbbi azonban nem jelenti, hogy el kellene mondani olyat, amit nem szeretnénk megosztani másokkal.
A találkozások során a közösen létrehozott biztonságos “térben” megvizsgáljuk, hogy milyen hiedelmek és téves viselkedési minták nehezítik jelenleg a negatív érzésekkel való szembenézést, ezután áttekintjük, milyen veszteségek értek minket az életben, majd mindenki kiválasztja azt a veszteséget, amiről úgy érzi, hogy jelenleg a legnegatívabban befolyásolja az életét, és ezen a kapcsolaton dolgozva megtanuljuk, hogy mit jelent a feldolgozatlan érzelmek beteljesítése. Mindezzel nem csak egy kapcsolatunkhoz kötödő érzéseinket dolgozzuk fel, hanem egy olyan eszközt kapunk, amely segítségünkre lesz minden veszteségünk megélésében és feldolgozásában.
A résztvevők a csoportban egy állandó partnerrel párban dolgoznak, majd egymással is megoszthatják az adott feladattal kapcsolatos megéléseiket. A csoporthoz a második alkalomig lehet csatlakozni, a második alkalomtól zárttá válik. A részvétel elköteleződést jelent arra nézve, hogy az összes alkalmon részt veszel, hiányozni max. egyszer lehet a nyolc hét alatt.
A résztvevők száma max. 8 fő.
A csoport 2024. március 26-án, kedden indul és nyolc héten át, május 14-ig tart.
A találkozók keddenként 18:30-20:30-ig lesznek.
Időpontok: 2024. 03. 26., 2024. 04. 02., 2024. 04. 09., 2024. 04. 16., 2024. 04. 23., 2024. 04. 30., 2024. 05. 07., 2024. 05. 14.
Helyszín: a Széna tér közelében, a Kis Rókus utcában lesznek a találkozók
Részvételi díj
Az ajánlott részvételi díj 15,000 Ft / alkalom. Mivel nem szeretném, hogy bárki anyagi okok miatt kimaradjon a programból, kedvezményes részvétel minden további indoklás nélkül igénybe vehető. A kedvezményes részvételi díj ajánlott összege 10,000 Ft alkalmanként.
Rólam bővebben itt olvashatsz: https://www.gentischerzsuzsa.hu/
Jelentkezés:
Gentischer Zsuzsa
gentischer.zsuzsa@gmail.com
06 30 2339969
A részvételt egy rövid telefonos egyeztetés előzi meg.
ápr
8
hét
HALADÓ TRÉNING – Kizárólag végzett Specialistáknak
ápr 8 egész nap
Az Alapképzést követően lehetőség nyílik a Haladó Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista Tréninget elvégezni, mely biztosítja az online felületen keresztül kivitelezett egyéni folyamat vezetéséhez szükséges tudást, technikai részleteket, szakmai irányelveket. Aki elvégezte a Haladó Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista Tréninget, jogosulttá válik online Egyéni Gyászfeldolgozás Programot tartani.
Jelentkezés és további információ e-mailben: iroda@gyaszfeldolgozasmodszer.hu vagy gyogyulasagyaszbol@gmail.com
Graf Orsolya tréner vezetésével
Időpont: 2024. április 08, 15, 22.
Jelentkezési határidő: 2024. március 18.
Regisztráció: március 20-23.