Mikor:
2023.09.29 @ 16:00 du. – 18:00 du.
2023-09-29T16:00:00+02:00
2023-09-29T18:00:00+02:00
Hol:
Szeged
József Attila sgrt. 74
6723 Magyarország
A gyász egy minden embert érintő, nagy, közös tapasztalat, egy összetett reakció, amit akkor élünk át, ha elveszítünk valamit vagy valaki számunkra fontosat.
A feldolgozatlan gyászt majdnem mindig az okozza, hogy azt kívánjuk bárcsak valamit másképpen, többet vagy jobban tehettünk vagy mondhattunk volna.., továbbá egy kapcsolat során meg nem valósult reményekről, álmokról és várakozásokról is szól.
El kell fogadnunk, hogy rendben van, ha időnként nem vagyunk erősek, és segítséget kell kérnünk.., amihez nem vagyunk hozzászokva.
A halálesetek és más veszteségek feldolgozatlan gyásza egymásra rakódva akadályozza meg a jelen megélését.
A CSELEKVÉSPROGRAM segít a gyász- és veszteségfeldolgozásban.
  • Az idén 4. alkalommal várom csoportos feldolgozás keretében jelentkezését, ha
  • elhunyt hozzátartozóját gyászolja,
  • ha élete bármely területén veszteséget él meg,
  • ha csalódott, reményvesztett,
  • ha kapcsolatait a bizalomvesztés nehezíti,
  • ha le szeretné zárni életének egy szakaszát, hogy újat kezdhessen…
A Gyászfeldolgozás Módszer® elsajátítása során a csoport tagjai biztonságos környezetben, szakember vezetésével nézhetnek szembe félelmeikkel, fájdalmaikkal. Veszteségeik feldolgozásához olyan, életre szóló eszközt sajátítanak el, amelynek segítségével elbúcsúznak a fájdalomtól, a múltat szép emlékekké formálják azért, hogy a jelent a maga teljességében élhessék meg.
A 8 hét alatt támogatom a veszteséget megélő csoporttagokat, amely során mindvégig a Gyászfeldolgozás Módszer®-ét alkalmazzuk, amely nem terápia.
A csoport támogató hatása az egyik legerősebb gyógyító erő. Sokan azt gondolják, hogy ilyenkor csak felerősödik a szomorúság, de éppen ellenkezőleg, a sorstársak között enyhül a fájdalom. A csoportban kialakuló bizalom, együttérzés, megértés légkörében nyíltan lehet beszélni az érzelmekről, az új élethelyzet nehézségeiről és mintákat lehet kapni arra nézve, hogyan lehet megküzdeni a gyász fájdalmával.
A Gyászfeldolgozás Módszer® egy jól bevált cselekvésprogram azok számára, akik szeretnék
új információval megközelítve érzelmi veszteségeiket, megtanulni egy új módszert a veszteségek feldolgozására és valóban kigyógyulni a gyászból. Mi – specialisták – úgy gondoljuk, hogy minden veszteség egyéni, minden gyász egyedi, mert minden ember más és minden emberi kapcsolat egyedi.
A csoport tagjai hetente, péntekenként találkoznak, 8 alkalommal.
Az első alkalom időpontja: 2023. augusztus 18. (péntek) 16:00-18:00 óra. Az utolsó alkalom: 2023. október 06. napon lesz.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a következő mail címen tehet meg:
face.to.face.szeged@gmail.com
(vagy a tel: 30 635 6589 számon).
A regisztrációt követően visszaigazolást és további részleteket küldök meg.
dr. Szilágyi Ágnes
Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista, mediátor, coach
#gyász #csoport #feldolgozás #veszteség #cselekvésprogram #módszer #halál #válás #kisállat #bizalomvesztés #esemény #támogatás #kísérés #folyamat #tévhitek #információ #együtt #közösen #gyógyulás #érzelmek #érzés #kommunikáció #nemvagyegyedül #izoláció #magány #egyediség #tanulás #bevált #közösség #szomorúság #sorstárs #biztonság #remény