Mikor:
január 16, 2019 @ 5:00 du. – 6:30 du.
2019-01-16T17:00:00+01:00
2019-01-16T18:30:00+01:00
Hol:
Szeged
Szeged
József Attila sgrt. 74
6723 Magyarország
Költség:
Specialistával egyeztetve
Kontakt személy:
dr. Szilágyi Ágnes
+36-30-635-6589

Dr. Szilágyi Ágnes Gyászfeldolgozás Módszer Specialista gyász- és veszteségfeldolgozás csoportot indít 2019. január 16-án, Szegeden. A 8 hetes csoport tagjai szerdánként délután 17.00 órától dolgoznak együtt azon, hogy elsajátítsák a Gyászfeldolgozás Módszer önsegítő cselekvésprogramját.

A 8 hét alatt a gyászoló megismerkedik a gyász jellemzőivel, azokkal a belénk ivódott sztereotípiákkal, melyek miatt nehezen tudjuk feldolgozni veszteségeinket, azokat az átmeneti energiafelszabadítókat, melyeket hiába használunk a gyász enyhítésére, és azokat a jeleket, melyek arra utalnak, hogy feldolgozatlan veszteséggel éljük az életünket. Minden gyász egyedi, mivel mindenki egyedi. A csoportos program alatt elkészítjük saját veszteségdiagramunkat, és egy elveszített személlyel elkészítjük első kapcsolatdiagramunkat és beteljesítő levelünket. Az így elsajátított Módszer egész életünkben segítségünkre lehet, hogy az elkerülhetetlen veszteségeinket feldolgozzuk.

A csoportos forma segíti, hogy a gyászoló érzelmi izolációja feloldódjon. A csoport tagjai titoktartással olyan bizalmi légkört teremtenek meg, melyben a gyászoló veszteségélményeinek feldolgozása kilép a magányosságból. Egymás megismerése, és mások gyászával való együttérzés a lelki megnyílásban és a gyászoló saját kapcsolatainak őszinte megélésében is segít. Ez a leginkább ajánlott formája a gyászfeldolgozásnak, de természetesen amennyiben az egyéni forma illik Önhöz, Specialistánk akkor is várja jelentkezését.

A Gyászfeldolgozás Módszerről bővebben ITT olvashat.

Az első két alkalommal lehet a csoporthoz csatlakozni, utána a csoport zárttá válik.

Jelentkezni és érdeklődni a következő elérhetőségeken lehet: face.to.face.szeged@gmail.com; 30-635-6589

“Labda a dobozban – így működik a gyász …

Képzelj el egy dobozt, benne egy labdával. A doboz oldalán egy gomb, ami ha megnyomódik, aktiválja a fájdalmadat.
Kezdetben a labda annyira fel van fúvódva, hogy nem tudod úgy mozgatni a dobozt, hogy ne nyomná folyamatosan a fájdalom-gombot. Szinte teljesen kitölti a dobozodat, és másodpercenként újra rányom a gombodra. Ezt nem tudod uralni, egyszerűen folyamatosan fájsz. Néha úgy tűnik, vasmarokkal szorít, és sosem ereszt többé ez a fájdalom.

Idővel a labda lassan zsugorodni kezd; focilabda, teniszlabda, golflabda, pingponglabda, flippergolyó. Továbbra is ide-oda gurigázik a dobozban, ütődik egyik oldalról a másikhoz, és egyre ritkábban találja el a gombot, de ha hozzáér, az ugyanannyira fáj, mint azelőtt. Jobb így, mert napi szinten jobban tudsz működni. A hátránya viszont az, hogy teljesen összevissza és váratlanul találja el a labda a gombodat – amikor legkevésbé számítasz rá. Talán hallasz egy számot a rádióban. Talán látsz valakit, aki emlékeztet arra, akit elvesztettél. Talán egyszerűen csak derült égből lecsap rád, és letaglóz.

A legtöbb ember számára sosem tűnik el teljesen a labda. Talán egyre ritkábban találja meg a gombot, és így két mélypont között több időd van a gyógyulásra, a normális működésre – ami korábban, az óriásira fúvódott labdával elképzelhetetlen volt.”

(forrás: Eredeti szöveg és képek: Lauren Herschel
A teljes eredeti poszt angolul:
https://twitter.com/LaurenHerschel/status/946889153039319040
via https://themighty.com/2018/12/ball-box-analogy-grief/)