Ha friss gyásszal küzdesz vagy úgy érzed, hogy a boldogságra és az örömre való képességedet egy múltbéli veszteség korlátozza, és szeretnéd meggyógyítani összetört szívedet, akkor szeretettel várlak 2024 januárban induló Gyászfeldolgozás támogató csoportomban.
Vesztesége mindenkinek van. Lehet, hogy egy haláleset, egy válás, szakítás, a munkahelyed elvesztése vagy a tested megváltozása okoz szenvedést. Bármi is legyen a helyzet, a gyász egy természetes reakció az életünkben bekövetkező veszteségekre. A probléma csak az, hogy sokszor nem tudjuk, hogy hogyan éljük meg ezeket az erős, gyakran egymásnak is ellentmondó érzéseket, amelyek a veszteséget kísérik, és hogyan dolgozzuk fel őket. Mert azt megtanultuk, hogy hogyan szerezzünk meg dolgokat, de azt nem, hogy mit tegyünk, ha elveszítjük őket.
A Gyászfeldolgozás Módszer egy több évtizedes gyászolókkal folytatott munka során kikristályosodott cselekvésprogram, ami segít abban, hogy felismerjük, megéljük és feldolgozzuk a veszteséghez kapcsolódó negatív érzéseket. Segít, hogy túllépjünk a magány és elszigeteltség állapotán, és visszanyerjük az öröm megélésére való képességünket. A Módszer az USA-ból indult az 1970-es évek végén, Magyarországon 2011 óta érhető el. A Módszer egy lépésekből álló program, amely a Gyógyulás a gyászból c. könyvön alapul.
A Gyászfeldolgozás Módszer® Támogató Program elérhető csoportos és egyéni formában is. A program alapvetése, hogy minden gyász egyedi, ezért a programban résztvevők és a segítő egyaránt vállalják, hogy nem ítélkeznek egymás felett, nem kritizálják, nem elemzik az elhangzottakat, nem hasonlítják össze veszteségeiket. Mindemellett titoktartást és érzelmi őszinteséget vállalnak. Ez utóbbi azonban nem jelenti, hogy el kellene mondani olyat, amit nem szeretnénk megosztani másokkal.
A találkozások során a közösen létrehozott biztonságos “térben” megvizsgáljuk, hogy milyen hiedelmek és téves viselkedési minták nehezítik jelenleg a negatív érzésekkel való szembenézést, ezután áttekintjük, milyen veszteségek értek minket az életben, majd mindenki kiválasztja azt a veszteséget, amiről úgy érzi, hogy jelenleg a legnegatívabban befolyásolja az életét, és ezen a kapcsolaton dolgozva megtanuljuk, hogy mit jelent a feldolgozatlan érzelmek beteljesítése. Mindezzel nem csak egy kapcsolatunkhoz kötödő érzéseinket dolgozzuk fel, hanem egy olyan eszközt kapunk, amely segítségünkre lesz minden veszteségünk megélésében és feldolgozásában.
A résztvevők a csoportban egy állandó partnerrel párban dolgoznak, majd egymással is megoszthatják az adott feladattal kapcsolatos megéléseiket. A csoporthoz a második alkalomig lehet csatlakozni, a második alkalomtól zárttá válik. A részvétel elköteleződést jelent arra nézve, hogy az összes alkalmon részt veszel, hiányozni max. egyszer lehet a nyolc hét alatt.
A résztvevők száma max. 8 fő.
A csoport 2023. január 24-én, szerdán indul és nyolc héten át, március 13-ig tart. A találkozók szerdánként 18:30-20:30-ig lesznek.
Időpontok: 2024. 01. 24., 2024. 01. 31., 2024. 02. 07., 2024. 02. 14., 2024. 02. 21., 2024. 02. 28., 2024. 03. 06., 2024. 03. 13.
Helyszín: a Széna tér közelében, a Kis Rókus utcában lesznek a találkozók.
Részvételi díj
Az ajánlott részvételi díj 15,000 Ft / alkalom. Mivel nem szeretném, hogy bárki anyagi okok miatt kimaradjon a programból, kedvezményes részvétel minden további indoklás nélkül igénybe vehető. A kedvezményes részvételi díj ajánlott összege 10,000 Ft alkalmanként.
Rólam bővebben itt olvashatsz: https://www.gentischerzsuzsa.hu/
Jelentkezés:
Gentischer Zsuzsa
gentischer.zsuzsa@gmail.com
06 30 2339969
A részvételt egy rövid telefonos vagy zoomon történő egyeztetés előzi meg.