Kedves Hozzámtartozó!

Szeretném, ha tudnád, hogy fontos vagy nekem. Ezt most nem fogom tudni igazán kimutatni számodra, sőt, lehet, hogy még csúnyán is beszélek veled, és dühös is leszek rád néha, látszólag ok nélkül. Kiszámíthatatlan mondatokra sírni kezdek, és nem fogod érteni, hogy miért nevetek az egyik pillanatban, és miért sírok a következőben. Hagyd, hogy sírjak, mert akkor olyan, mintha engedném a szívemet őszintén sajogni, és hagyd, hogy néha nevessek, mert az balzsam a szívemre. Tudod, úgy érzem darabokra törtem ott belül.

Amióta elveszítettem Őt, olyan, mintha egy hullámvasúton ülnék. Már-már úgy érzem, hogy kidugom a fejem a szenvedésből, majd újabb mélységekbe szállok alá. Borzasztóan ijesztő ez nekem, és amikor beszélnék róla, nem is tudom mit mondjak. Hogyan is érthetné meg bárki, hogy mit érzek, amikor magam is minden pillanatban új érzésekkel találkozom?! Minden mentőhangra összerezzenek, és a fertőtlenítő illatától hányingerem lesz. Ő jut eszembe minden ismerős illatról, minden bolt kirakatáról, és minden utcasarokról. Éjszaka arra ébredek, mintha valaki figyelne, és nem tudok aludni, mert állandóan Vele beszélgetek. Szerettem őt nagyon. Téged is szeretlek, de most csak Rá tudok gondolni.

Kérlek, legyél hozzám türelmes, és néha ölelj meg, amikor sírok. Tudom, hogy köztünk ez nem volt korábban szokás, de sokat segítene, ha megölelnél, és megtartanál kicsit, mert néha úgy érzem összeomlok a terhem súlya alatt. Szeretném, ha segítenél, de én nem tudom hogyan segíthetsz. A temetés megszervezésében köszönöm, amit átvettél tőlem, de nem erre gondolok.

Azt szeretném, ha nem fájna ilyen irtózatosan. Ha a fájdalmamból tudnék Neked adni úgy, hogy Téged ne bántsalak.

Tudom, hogy önzőnek tűnök, és sokszor igazságtalan vagyok, de nincs energiám arra, hogy másokkal törődjek. Reggel, mikor felébredek, azt érzem, hogy nincs is miért felkelnem. De persze elindul a nap, és mint egy robot, teszem a dolgomat, hiszen az „élet megy tovább”, ahogy oly sokaktól meghallgattam. Az élet megy tovább, és visz magával engem is, nem is érdekel hova. Amikor megiszom egy-két pohárral, könnyebb kicsit. Bámulom a tévét és a netet, késő estig dolgozom, így nem kell Őrá gondolnom. Aztán már nem is gondolok semmire.

Szeretném, ha segítenél nekem élni. Ne kérdezd meg hogyan vagyok, mert mit is mondhatnék? Minden falat lenyelése gondot okoz, majd megőrülök az édességekért, és ha kihangosítanám a gondolataimat csak azt hallanád, hogy MIÉRT, MIÉRT, MIÉRT?! Igen, a temetőben is vele beszélgetek. Most már értem miért vannak a padok a síroknál. Sosem értettem, hogy hogyan nem bírnak ki egy temetőlátogatásnyit állva az emberek. Most már tudom, hogy nem egy temetőlátogatásnyit, hanem egy monológ hosszát nem bírják állva. Le kell ülnöd, amíg mindent el akarsz mesélni, mert nélküle olyan, mintha nem is élted volna át a dolgokat, csak megtörténtek veled. Ő ad értelmet, és a hiánya ad magyarázatot mindenre.

Nem mondhatom mindig el mindenkinek, hogy „De hát én elveszítettem Őt!”. Nem mondhatom, mert már nem akarjátok ezt hallani, és nem értitek, hogy miért nem lépek tovább. Szeretnétek, hogy jobban legyek, hogy vidám legyek. De engem odaláncolt az a pillanat. Ne arra figyelj, amit mondok, hanem a szememet nézd! Látod a fényt? Én nem. Látod a karikákat a szemem alatt? A megőszült hajszálakat? Én igen. Látod a barátaimat? Én nem. Sokat dolgozom? Sokat iszom? Sokat vihogok, és teszek úgy, mintha innentől jöhetne bármi? Igen, igen, igen…

Segíts nekem drága Hozzámtartozó! Csak rád számíthatok, mert én alig bírok bármi új dologra odafigyelni, talán észre sem veszem, amikor szólnak hozzám. De téged szeretlek, és ha sokszor ott vagy, és számíthatok Rád, akkor megmutathatod nekem azt, ami a kiutat jelenthetné. Talán már magammal is elhitettem, hogy minden rendben van. De Te tudod és érzed, hogy azon a napon nem csak Őt veszítettem el, hanem egy kicsit magamat is.

Hiányzik neked a régi énem? Nekem nagyon. Segíts visszatérnem a jelenbe, hogy élni tudjak. Úgy IGAZÁN élni! Hogy az ÉLŐKKEL éljek. Veled, mert Te még valóban hozzám tartozol…

Számítok Rád!

A Gyászoló

Megosztás

Megosztom ezt az oldalt.