Van egy alapítvány, aki segítséget nyújt az anyagi nehézségekkel küzdő gyászolóknak. A Gyógyulás a Gyászból Alapítvány azonban most a ti segítségeteket kéri, hogy újra segíteni tudjon.

Bárkivel előfordulhat, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerül. Az elmúlt egy évben jó néhányan megtapasztaltuk, hogy milyen, amikor a kiszámíthatóság semmivé lesz. Az élet ismeretlen és bizonytalan természetével szembesülni az egyik legnagyobb kihívások közé tartozik mindannyiunknak.

Amikor pedig az egyik veszteség követi a másikat, halmozottan hátrányos helyzetbe kerülnek a gyászolók. A szinte bénító testi, lelki fájdalmak mellett nagyon sokaknak kell megküzdeniük a munkahelyük, megélhetésük elvesztésével is. Sokan vannak, akik most mások támogatására, segítségére szorulnak, hogy meg tudják tenni az első lépéseket a gyászból való gyógyulás felé.

Annyira megtanultuk azonban, hogy erősnek kell lenni, hogy időnként az utolsó erőfeszítéseinkkel próbáljuk egyben tartani magunkat, miközben valójában belül lehet, hogy épp kezdjük elveszíteni a reményt. Sokunknak okoz időnként nehézséget a segítségkérés, mert esetleg azt tanultuk, hogy a gyengeség, elesettség szégyellni való. Lehet, hogy azt is nehezen valljuk be, hogy össze vagyunk zavarodna, nem vagyunk jól, egyedül érezzük magunkat és úgy csinálunk, mintha jól lennénk, hogy ne terheljünk másokat. Amikor ez pedig még anyagi nehézségekkel is párosul, legszívesebben elbújnánk a világ elől, nemhogy elmondjuk azt másoknak és segítséget kérjünk tőlük. Pedig a segítségkérés nem szégyellni való.

Mégis bárkinek ismerős lehet a helyzet, hogy ilyenkor annyira próbáljuk tartani magunkat, hogy még a felajánlott segítséget sem tudjuk elfogadni. Ilyenkor igazi áldás, ha vannak olyan szeretteink, barátaink, ismerőseink, ismeretlenek, akik mégis támogatásukról biztosítanak bennünket szükség esetén. Jó, ha tudjuk, hogy van hova fordulni végső esetben.

A Gyógyulás a Gyászból Alapítvány ilyen bázis szeretne lenni azoknak a gyászolóknak, akik anyagi nehézségekkel küzdenek és támogatás nélkül nem tudnának pszichoterápiában, vagy Gyászfeldolgozás Módszer® Támogató Programban részt venni.

Az Alapítványt is súlyosan érintette a kialakult helyzet: miközben el kellett halasztania a támogatására szervezett Kreatív Segítők összművészeti rendezvényt, a gyászolók megsegítésére szolgáló támogatási keretei kifogytak.

A Gyászfeldolgozás Módszer® Magyar Központ és a Gyógyulás a Gyászból Alapítvány ezért arra kér benneteket, hogy, ha tehetitek megosztásokkal, lájkkal, adományaitokkal, adótok 1 %-ával támogassátok az Alapítványt.

Az igazán nehéz helyzetekből egymást segítve, támogatva, összefogással tudunk kijönni.

A Gyógyulás a Gyászból Alapítvány Facebook oldala:

https://www.facebook.com/gyogyulas.a.gyaszbol.alapitvany

 

Megosztás

Megosztom ezt az oldalt.