A Módszer elsajátítása

Haláleset, válás, és akármilyen más kapcsolat megszűnése mindig magába foglalja a jövőre vonatkozó reményeink, terveink és álmaink egy részének halálát is. Ilyenkor természetes, hogy automatikusan végiggondoljuk a múltat, mindazt ami megtörtént, vagy nem történt meg. Amit kimondtunk és nem mondtunk ki. Felfedezünk rengeteg dolgot, amit szeretnénk, ha másként történt volna. Amiket szeretnénk, ha a másik mondott vagy tett volna, esetleg mi magunk mondtunk vagy tettünk volna.

A feldolgozatlan gyász oka nagy részben a befejezetlen, és immár lehetetlen érzelmi kommunikáció. Mindaz amit a halál vagy válás véglegessé tett, és már nincs módunk, lehetőségünk megváltoztatni vagy legalább kimondaniEngedd el és élj! – egy általános tanács nagy érzelmi veszteségek idején. De hát nem ezt tennénk, ha csak tudnánk, hogy hogyan?

A gyászfeldolgozáshoz szükséges, hogy végignézzük az elmúlt kapcsolatot, megkeressük és meglássuk a be nem teljesedett érzelmi mondanivalókat, és az immár be nem teljesülő reményeket, álmokat, az összes fájdalmunkat és örömünket, és beteljesítsük az ezekhez kapcsolódó érzelmeinket. Hogyan?

Megismerjük a gyász tipikus és egészséges ismérveit

Megismerjük a feldolgozatlan gyász jeleit

Fefedezzük azokat az átmeneti energiafelszabadítókat, amelyekkel elfedjük a gyászunkat

Az érzelmi veszteségek, a gyász természetes lefolyása és egészséges feldolgozása helyett gyakran a köztudatban forgó mítoszokat felhasználva próbáljuk érzelmeinket kezelni. „Erősek vagyunk”, „elfoglaljuk magunkat”, hiszen ha vígasztalódásért fordulunk a környezetünkhöz, általában szembesülünk azzal, hogy a környezetünk azt szeretné, ha minél hamarabb úgy viselkednénk, mintha már nem sajogna összetört szívünk. Hát „ügyesen túltesszük magunkat” a történteken, hiszen az „idő mindent megold”, de a feldolgozatlan gyász ott feszül vékonyka önuralmunk alatt, mint a kitisztítatlan seb új hámja alatt a gyulladás, és amikor újabb érzelmi veszteség ér, rögtön felszakad ez a sérülékeny hám, és a fájdalom sokszoros erővel borít el bennünket újra.

A Gyászfeldolgozás Módszere egy jól bevált cselekvésprogram azok számára, akik szeretnének új információval megközelítve érzelmi veszteségeiket, megtanulni egy új módszert a veszteségek feldolgozására és valóban kigyógyulni a gyászból. Mi úgy gondoljuk, hogy minden veszteség egyéni, minden gyász egyedi, mert minden ember más és minden emberi kapcsolat egyedi. A gyász lehet egy olyan érzés, amikor „Nyújtanád a kezed valaki felé, aki mindig ott volt, amikor szükséged volt rá, csakhogy rádöbbenj, hogy most már nincs ott többé.” De az az érzés is lehet, amikor „Nyújtanád a kezed valaki felé, akit soha nem értél el igazán, csakhogy rádöbbenj, hogy többé már soha nem is fogod.” A gyász az az érzés is lehet, amikor „Teljes szívünkből vártunk valakit, akit soha nem tarthatunk karjainkban, és soha nem fogunk megismerni.” Ahány gyászoló, annyiféleképpen lehetne leírni, milyen érzés is a gyász…

A Gyászfeldolgozás Módszere sok ezer gyászoló közös tapasztalataiból szövődött olyan egyszerű és használható cselekvésprogram, aminek elvégzése mindenki számára meghozza a várva várt valódi enyhülést, és az életbe való visszatérést, akármilyen tragédia törte is össze gyászoló szívét.

Számba vesszük veszteségeinket és az azokkal kapcsolatos érzéseinket

Végigondoljuk az elvesztett kapcsolatainkat

Felderítjük feldolgozatlan érzéseinket

Beteljesítjük a lezáratlan kapcsolatainkat

A 8 és 12 hetes csoportos és 7 hetes egyéni foglalkozások során érzelmileg biztonságos és szeretetteljes környezetben felderítjük azokat a veszteségeket, amelyek negatívan befolyásolják mai életünket, majd elvégezzük azokat a gyakorlatokat, amelyek sokszázezer gyászoló tapasztalatai alapján lehetővé teszik veszteségeink körüli érzelmeink feldolgozását. A Program célja, hogy az érzelmi beteljesülés elérésével végül megtörténhessen a történtekkel való megbékélés, aminek eredményeként visszakapjuk a boldogabb és teljesebb életre való eredendő képességünket és energiánkat.