Vikár Erzsébet

mentálhigiénés szakember, személyközpontú tanácsadó, Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista és Specialista Tréner

A Gyászfeldolgozás Módszer®-nek köszönhetően 2018-ban felismertem, megértettem és megéreztem, hogy a gyász nem életfogytig tartó ítélet. Létezik valódi megkönnyebbülés és van kiút az egymásra rakódott fájdalmak dzsungeléből. A módszer az egyik leghatékonyabb eszköz számomra abban, hogy vissza tudjak kerülni a jelenbe, ha valamiért kizuhanok belőle. A módszert a mai napig rendszeresen alkalmazom, mert tapasztalom annak az energia-felszabadító hatását. Mindazzal az energiámmal pedig, ami a módszer révén felszabadul szabadon rendelkezhetek és élvezem ennek a luxusát.

2018 óta több száz gyászolónak segítettem egyéniben, csoportban illetve az előadásaim által. Ezen a téren azt tartom a legnagyobb sikernek, amikor a gyászolók megérzik, hogy a módszerrel egy eszközt is kaptak a kezükbe, amellyel rendszeresen tehetnek magukért, felelősséget vállalhatnak a saját érzéseikért, és kilépnek az áldozat-mentalitásból újra uralmat szerezve érzéseik felett.

Trénerként a fő célom olyan Specialisták kiképzése, akik a megszerzett tudást aktívan hasznosítják és adják át a módszert minél több gyászolónak szerte az országban és a határainkon túl is.

Szabadidőmben tavasztól őszig a kertészkedés és a vidéki csend tölt fel igazán. Telente pedig a munkám a hobbim is egyben: a telet síoktatóként a hegyekben, egy osztrák sípályán töltöm.