Események betöltése

« Összes Események

8 hetes, csoportos gyász-és veszteségfeldolgozás – SZEGED

május 18 @ 10:00 de. - 12:00 du.

Ha múltbéli érzelmekkel teli életed van, az teljesen normális része az emberi tapasztalatnak. Nem kell szégyellned vagy ítélkezned azon, amit átéltél. Ha az életed nem olyan boldog vagy kielégítő, mint szeretted volna, az lehet az előző kapcsolataidból fakadó megoldatlan érzelmi sebek eredménye. Van egy program, amely új módszereket kínál, hogy visszaszerezd az irányítást az életed felett. A “gyógyulás” szó jelentése pontosan ez: valamit visszanyerni. A Grief Recovery Institute® büszke arra, hogy a Kent State Egyetem kutatása szerint a Gyászfeldolgozás Módszer®-e az egyetlen, bizonyítékalapú és hatékony gyásztámogató program, amely segít a gyászolóknak az érzelmi veszteségük feldolgozásában.

A csoportos gyász- és veszteségfeldolgozás lehetőséget teremt a résztvevőknek arra, hogy megoszthassák érzéseiket és tapasztalataikat olyan emberekkel, akik hasonlóan veszteségeket éltek meg. Ez a megtapasztalás segíthet az elszigeteltség érzésének csökkentésében és az összetartozás érzésének erősítésében.

A csoportban való részvétel lehetőséget teremt arra, hogy a csoport tagjai kifejezzék és feldolgozzák az elhunyt személy vagy más veszteség iránti szomorúságukat, amely hozzájárulhat a gyász folyamatának egészséges lezárásához. Mindeközben gyakran azt is tapasztalják, hogy a másokkal való együttlét, az értő figyelem gyakorlása során nő az empátia és megértés szintje, ami segít az érzelmi sebek gyógyulásában.

Az esemény alkalmain való részvétel során a csoport tagjai igazoltan hatékony eszközt sajátíthatnak el a veszteségük feldolgozására, és ezáltal támogatást kapnak az életük újraépítéséhez.

A csoportos gyászfeldolgozás során a résztvevők visszanyerhetik szép emlékeiket, az elvesztett személy iránti szeretetüket, a megváltozott élethelyzeteik, -státuszuk megélése során anélkül, hogy bűntudatot vagy lelkiismeret-furdalást éreznének. A megélt folyamat támogatja a belső békét és elősegítheti a lelki egészség javulását.

A 8 hét alatt támogatom a veszteséget megélő csoporttagokat, amely során mindvégig a Gyászfeldolgozás Módszer®-ét alkalmazzuk, amely nem terápia!

A csoport tagjai hetente, szombatonként, 8 alkalommal találkoznak.

Az első alkalom időpontja: 2024. május 18. (szombat) 10:00-12:00 óra. Az utolsó alkalom: 2024. július 06. napon lesz.

Cím: 6723 Szeged, József Attila sugárút 74. II.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a következő mail címen tehetsz meg:
face.to.face.szeged@gmail.com
(vagy a tel: 30 635 6589 számon).

A regisztrációt követően visszaigazolást és további részleteket küldök meg.

dr. Szilágyi Ágnes
Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista, mediátor, coach, mentálhigiénés konzulens
#követő
@mindenki
#közösség #fellowship #gyász #csoport #feldolgozás #veszteség #cselekvésprogram #módszer #halál #válás #kisállat #bizalomvesztés #esemény #támogatás #kísérés #folyamat #tévhitek #információ #együtt #közösen #gyógyulás #érzelmek #érzés #kommunikáció #nemvagyegyedül #izoláció #magány #egyediség #tanulás #bevált #szomorúság #sorstárs #biztonság #remény #depresszió #empátia

Részletek

Dátum:
május 18
Időpont:
10:00 de. - 12:00 du.
Esemény kategória: